32 levensloopbestendige eengezinswoningen

14 woningen in de huursector en 18 in de koopsector

  • 32 eengezinswoningen, waarvan 14 woningen in de huursector en 18 in de koopsector;
  • een appartementengebouw met in totaal 26 appartementen in de koopsector en een algemene ruimte voor alle bewoners van Hof van Augusta;
  • het parkeerhof met in totaal 81 parkeerplaatsen.

Ruimtelijke eenheid

Het project is ontworpen door architectenbureau DAT te Tilburg. Het appartementengebouw vormt samen met de naast gelegen 32 levensloopbestendige eengezinswoningen een ruimtelijke eenheid, volgens een heldere opvatting over architectuur. Modern, niet modieus maar ingetogen. Fris en duurzaam met een sterke eigen identiteit. Een eigen wereld die zich onderscheidt door haar architectuur, zorgvuldige details en duurzaam materiaalgebruik.

Met harmonieuze gevelcomposities is een duidelijk geheel ontworpen. De bindende factor zijn de lichtbruine gemêleerde bakstenen gevels en de lichtbeige gevelbeplatingen. Daarnaast zorgen de terugliggende ramen en puien samen met de gevelbeplating voor reliëf en afwisseling. De muurvlakken openen zich door diep terugliggende gevelopeningen als het ware uit het metselwerk gesneden. Samen zorgen ze voor een zichtbare eenheid en kwaliteit die in lengte van dagen zal worden ervaren.

Ook in de materialisering en detaillering is het een eenheid, waarbij met name de exclusieve lichtbeige gemeleerde gevelsteen en het gevarieerde metselwerk erg opvallend zijn.


Uitstekende parkeergelegenheid

In het midden van Hof van Augusta bevindt zich het openbaar parkeerterrein met in totaal 81 parkeerplaatsen voor de bewoners en bezoekers. Daarnaast krijgen 15 woningen een eigen parkeerplaats op eigen terrein.

Een gedifferentieerd woningaanbod

In Nederland is er een steeds grotere vraag naar woningen met een volwaardig slaapprogramma op de begane grond met een ruime woonkamer en tuin.


Het plan van de 18 levensloopbestendige woningen omvat:

  • 14 midden- en 2 hoekwoningen in twee bouwlagen;
  • 2 hoekwoningen in één bouwlaag.

De tweelaagse woning heeft een ruime hal met toilet, een woonkamer/keuken van maar liefst ca. 12,5 m lang (ca. 42,3 m2) met aan de voorgevel de zithoek, in het midden de keuken en aan tuinzijde de ruime eethoek. Vanuit de eethoek komt u in de hoofdslaapkamer (ca. 14,8 m2). Deze woningen hebben 2 indelingsvarianten op de begane grond:

  1. In de basiswoning kunt u vanaf uw badkamer (ca. 5,2 m2) naar de berging (4,1 m2), waar de wasmachine en droger staan en de trapkast bevindt. Midden in de woonkamer is tegen de wand van de badkamer het ca. 2,4 – 3,0 m lange aanrecht gedeelte en aan de
    andere zijde de mogelijkheid om hoge keukenkasten te maken met veel bergruimte.
  2. Optioneel is de variant waar u vanaf de slaapkamer alleen de badkamer kunt bereiken. De berging is in deze variant rechtstreeks bereikbaar vanuit de keuken. Tegen de woningscheidende wand is dan een ca. 4 m lange keukenopstelling getekend, met ruimte voor het aanrecht en hoge kasten.

Op de eerste verdieping van deze woningen bevinden zich nog 2 slaapkamers (ca. 10,4 en 6,4 m2) en een technische berging (ca. 4,8 m2). De 2 hoekwoningen hebben in de zithoek een hoekraam en in het eetgedeelte nog een groot raam.

De 2 bungalows zijn op hoeken gelegen van de bouwblokken. De woonkamer/keuken is ca. 51,1 m2 groot en heeft 3 grote raampartijen met zicht op de mooie openbare ruimte. Deze woning heeft 2 slaapkamers (ca. 14,8 m2 en 9,4 m2), een ruime badkamer (ca. 7,4 m2) bereikbaar vanuit beide slaapkamers en de berging (ca. 5,8 m2). Alle woningen hebben een ‘Bergse stoep’ van ca. 0,5 m aan straatzijde en een ca. 11,5 m diepe achtertuin (min. 75 m2) met zeer gunstige bezonning. In deze tuin bevinden zich de buitenberging en voor de meeste woningen een parkeerplaats op eigen terrein. 

Er zijn diverse optievarianten uitgetekend zoals als een schuifpui in de achtergevel van de eethoek, een open trap en een doucheruimte in de technische berging op de eerste verdieping.

Wonen in de 21e eeuw

Woonwensen vertaald in een standaardpakket

Soorten woningen

Indeling, plattegronden en optie mogelijkheden

Beschikbaarheid

Bekijk hier de beschikbaarheid en prijslijst

naar boven